Mikrobyt

19. 12. 2016 Autor Ivana Tošovská Kategories Vše o nemovitostech

Byt na pětníku

Belveder, jak mnohým z vás neuniklo, prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Z bývalého hotelu a později domova pro dívky jdoucími za úplatu s kýmkoliv se stávají byty v osobním vlastnictví.

Chtěli bychom vám ukázat, jak si majitel jednoho z bytů o celkové podlahové ploše 23,5m2 poradil s interiérem. Do rukou mu hrála světlá výška místností, tedy předsíně, koupelny společné s WC a obytné místnosti.

U tak malé podlahové plochy je nutné využít každý centimetr. Vestavěný nábytek v předsíni a koupelně, kuchyňskou linku a postel s úložným prostorem zrealizovala společnost Klvaňa - Nábytek. A velmi dobře. Zbývající nábytek byl zakoupen v maloobchodním prodeji. Jak vidíte, prvky typické a atypické se dobře doplňují.

Co mikrobyt poskytuje? Čtyři lůžka, čtyři místa u jídelního stolu, dva stoly pracovní s odkládacími plochami, kuchyňskou linku včetně spotřebičů. A překvapivě i dost volného místa. Byly jsme při pořizování fotografií v bytě tři a žádný problém. Faktem je, že plné využití jedné funkce znamená menší přesuny a úpravy (jídelní stůl se musí posunout do místnosti, rozložené sofa se musí překračovat). Kdo by však malému bytečku drobné lapálie vyčítal, když je tak útulný a přijal nás tolik.

Mé poděkování patří současným majitelům, kteří mi pořízení fotodokumentace umožnili.

 

Názory k článku

Neuvěřitelné. Je to fakt těsné, ale jinak jako pohodlná klícka.

Pavel Hamřík

Napište svůj názor

(nebude zveřejněný)

 

Zpět na přehled článků