Proč?

18. 11. 2008 Autor Ivana Tošovská Kategories Vše o nemovitostech

Veveří - Kounicova

Člověk nemusí být ani výjimečně bystrý, aby si povšiml demoliční činnosti probíhající mezi ulicemi Kounicova a Veveří v Brně.  Prastaré stavby v havarijním stavu ustupují.  Proč?

Asanace obdobného typu vždy vyvolává diskuzi.  Té dnešní předcházela urputná jednání se státními úředníky, správci a provozovateli inženýrských sítí a pro jistotu úředníků s každým orgánem, kterému jiný orgán přidělil název a razítko. Vlastníci sousedních objektů již napadli svými připomínkami vše, co šlo a chystají arzenál pro další kola, byť vědí, že jejich pozice je již značně znevýhodněna. Dnešní kolemjdoucí zajímalo: Proč?

Nový projekt. Hlavně obchody a byty. Konečně se zase bude stavět tam, kde jsou komunikace, inženýrské sítě, školy a obchody. Nesebereme zemědělskou půdu, naopak zvelebíme zanedbanou část centra, nezatížíme integrovaný dopravní systém nesmyslným přejížděním do zaměstnání, škol, za koníčky, do divadla, manželku a maminku taxíkařskou činností, kdy jednou veze syna z tréninku a jednou manžela pod parou, to vše do satelitu kousek od Brna, bratru jedna cesta 20km a při dnešních zácpách pouhých  50minut. 

Držím projektu palce, má výbornou architektku, super lokalitu, silného developera, teď aby měl ještě dobrého prodejce :)

 

Názory k článku

Zatím žádné názory.

Napište svůj názor

(nebude zveřejněný)

 

Zpět na přehled článků