Parkovací dům

11. 3. 2021 Autor Ivana Tošovská Kategories Vše o nemovitostech

Parkovací dům v Řečkovicích - Medlánkách

V Brně při ulici Nachová (v katastrálním území Řečkovice, které však pocitově vnímáme spíše jako Medlánky) je těsně před dokončením parkovací dům pro 28 osobních vozidel. Protože je Nachová součástí naší činnosti, mohli jsme vstoupit a nakouknout, jak vypadá technologie uvnitř.

Jedná se o dvě věže, každá má 14 parkovacích pozic. Funguje to jako páternoster či kolotoč, záleží jen na vás, která představa je vám bližší. Každá police pojme auto max. výšky 150cm a váhu do 1,8t. Postavit lze však věže i pro SUV s většími nároky jak na výšku, tak na nosnost police.

Za mě výborný nápad, jak řešit parkování v Brně. Řeklo by se, že se ušetřilo 24 parkovacích míst na povrchu, ale ono se ušetřilo mnohem víc. K věži povede krátká zpěvněná plocha, venkovní parkovací místa jsou mnohem náročnější na příjezdové komunikace. Mnou odhadované náklady na jedno parkovací místo cca 400tis.Kč s ohledem na cenu pozemků a tržní ceny parkování nejsou až tak vysoké. A veřejný prostor, který by byl jinak plný aut, lze využít mnohem lépe.

Zapomenout však nesmíme ani na provozní náklady, ty budou naopak mnohem vyšší, než u běžných venkovních parkovacích míst.  Ale zase na druhou stranu vozidla nebudou tolik vystavena klimatickým podmínkách, komfort užívání bude vyšší a auta zaparkována bezpečněji.

Za mě palec nahoru!

Pokud chcete o parkovacích věžích vědět víc, zkuste mrknout třeba zde: https://www.cartower.cz/?gclid=Cj0KCQiAnKeCBhDPARIsAFDTLTK83t45qJ8lTpl_ceI-IzwJhjwpO5Q54qaRMu9l6axpEqXyhUGlGe4aAocnEALw_wcB

 

 

 

 

 

 

 

Názory k článku

Zatím žádné názory.

Napište svůj názor

(nebude zveřejněný)

 

Zpět na přehled článků