Realita realit

1. 4. 2020 Autor Jarmila Pitlová Kategories Vše o nemovitostech

Střípky dne realitního makléře

Konec měsíce. Pro makléře spoustu práce. Končí totiž nájmy a je třeba přebírat a předávat byty. U prodejů je předání rozptýleno do celého měsíce, což je výhoda, nájmy jsou však téměř vždy ve znamení konce měsíce.

Jelikož se ale snažíme pro klienty dělat maximum a umožnit jim bydlení i v této době, je třeba napnout síly. Nejlepší je dobrá příprava, pak většinou vše běží jako po drátkách.

Minulý měsíc jsme s kolegyněmi předávaly hned 22 bytů v jediný den. Byty se naštěstí nacházely v jednom bytovém domě, což nám velmi usnadnilo koordinaci schůzek. V každém bytě jsme si předem připravily klíče, plány a veškeré podklady. Díky týmové spolupráci i bezproblémovým klientům jsme vše zvládly nad očekávání dobře, nebylo ale vše bez zádrhele. Jeden nájemce se vůbec nedostavil a po celý den byl nekontaktní, co na to říci. A perla nakonec – po předání posledního bytu na mne před domem čekalo píchlé kola u auta. Nepříjemné. Dnes se již usmívám, ale den to byl náročný.

Nyní, na konci března, mne tedy čekalo další předávání, tentokrát již v několika domech po Brně, a protože máme důvěru majitelů, u předání jsem sama jen s budoucím nájemcem. Ráno před předáním jsem si myslela, že mám přesný harmonogram, který mi umožní vše zvládnout. Všechny dokumenty mám podepsány online, ale je třeba je podepsat také v originále. První zastávka tedy u majitelky, podepsat a jet dál. Ovšem klíče jsou u jejího manžela, který mi předá i údaje k přepisu energií. Skluz. Naštěstí mám rezervu. Vše vyřízeno, pochválím ho, jak úžasně zaměstnal své dvě dcery při stavbě plotu během koronaprázdnin :-). Vypadá fakt skvěle. Teda ten plot...

A pokračujeme. Přijedu na stavbu, stavbyvedoucí na mě zapomněl a jde teprve hledat klíče… Udělám zatím pár fotografií, vyzvednu klíče a běžím předat byt. Odepíšu stavy energií, klientka podepíše. Veškeré podklady, návody a plánek s umístěním sklepa (kdyby od prohlídky zapomněla) má na kuchyňské lince.

Další byty probíhají obdobně splavně.

Při posledním předávání mě ovšem čeká překvapení v podobě nevyklizeného bytu, kdy nájemce oproti domluvě tvrdí, že má do půlnoci posledního dne čas na vyklizení. I s tím se vypořádáme, nic není problém.

Pak již jen předat podepsané dokumenty majitelům, provést přepis energií a popřát všem klientům, ať se jim dobře bydlí.

Názory k článku

Zatím žádné názory.

Napište svůj názor

(nebude zveřejněný)

 

Zpět na přehled článků