Znojemské podzemí

19. 6. 2016 Autor Ivana Tošovská Kategories Výlety a cestování

Znojemské podzemí je nejen historickou lahůdkou, ale i dobrým nápadem, kam se vydat o prázdninách

Dobře asi znáte brněnské podzemí, mnohým z vás neuniklo podzemí ve Slavonicích a mnohde jinde. 

Dnes vám chceme na fotografiíích představit kousek nejlehčí prohlídkové trasy znojemského podzemí, která je vhodná i pro děti. Pokud máte trošku dobrodružnější povahu, pak zvolte druhou obtížnost, pokud vyhledáváte adrenalin, pak tak nejobtížnější je určena právě vám. A budete to stát za to, budete se brodit blátem, lézt po kolenou nebo po slizkých žebřících. A to pouhé dvě hoďky a půl, tedy příprava je nezbytná. 

Celková délka podzemí je cca 30 km, jen malá část je přístupní veřejnosti. Zdá se, že objeveno bylo již vše, co se pod zemí ve Znojmě skrývá. I když?

Jednou z mnoha rarit jsou  mikropiloty obchodního domu Dyje (hrozné obludy vybudované za socialismu na Masarykově náměstí hned pod radniční věží), které se na čtyřech místech projevily i v podzemí. To, co připomíná povislé lidské pozadí, jsou právě ony.

Zážitek a překvapení vám nezkazíme mnoha slovy o historii a současnosti znojemského podzemí. Ať už lehkou nebo nejtěžší variantu si prožijte sami. A budeme rádi, kdy se s námi o svůj prožitek podělíte.

 

Názory k článku

Díky za perfektní tip :)

Tom Bajgl

Poštěstilo se mi navštívit neveřejnou část Znojemského podzemí, výměnou za prohlídku neveřejné části jeskyně Byčí skála. Strávili jsme tam více jak 6 hodin a prošli odhadem asi 16 km. Fotky mám, mohu poskytnout.

Andrej Lúč

Napište svůj názor

(nebude zveřejněný)

 

Zpět na přehled článků