Zimní stadion

17. 11. 2015 Autor Ivana Tošovská Kategories Kultura a sport

Zimní stadion a možná jeho lepší časy

V  letošním roce se u Lužánek tedy dějí věci. Nejdříve užasný nápad Petra Švancary, kterému se podařilo nevídané. Vyhecovat neskutečné množství lidí, kteří zdarma brigádničili a pak další desítky tisíc přišli do fotbalového kotle rozloučit se se Švancarou.

Hokejový stadion hned vedle fotbalového už je několik let jen minulostí, psala jsem o jeho demolici. Najednou se ale začaly dít věci i kolem něj. Technika nastoupila na opuštěnou plochu, přivezla lešení a skupiny lešenářů se již nějaký čas činí. A výsledky jejich práce jsou  znát. Proč? Protože se zdá, že v lednu by se právě zde mohly odehrát dva ligové zápasy Komety, jeden proti Spartě, jeden proti Plzni, takže taháky ligy.

Tribuny budou připraveny pro 18,5 tisíce lidí, tedy na republikový rekord návštěvnosti. Obavy, že tolik lidí díky možné nepřízni počasí nepřijde, já nesdílím. Přijde, Kometa je fenomén a zápas pod širákem je něco, co Brno už dlouho nezažilo. Kometa však ano, před pěti lety v Pardubicích. Teď to ale bude doma.

Děkuji všem, kteří ukázali Městu, že když se chce, tak to jde. A Městu za malou, ale podporu těchto aktivit. Držím palce, ať vše vyjde a adrenalinu je plný dům, byť bez střechy.
 

Názory k článku

Zatím žádné názory.

Napište svůj názor

(nebude zveřejněný)

 

Zpět na přehled článků