Rekonstrukce Chodské

6. 3. 2019 Autor Ivana Tošovská Kategories Brno a okolí

Ach jo, opravy silnic v Brně a bude hůř

Již léta, vlastně mnoho desítek let,  v Brně řešíme, jak katastrofálně dlouho trvají opravy našich komunikací, jak nekoordinované jsou. A jak bez odezvy naše kritika je.

Moc se mi kdysi libil plakát radia Krokodýl se dvěma stavaři, na kterém bylo napsáno: "Našli jste si objízdné trasy? Tak jsme vám je dnes zavřeli taky!". To bylo poté, co u Olympie lidé v autech stály řadu hodin. A je to pravda stále.

Jeden by si myslel, že když jezdí na kole či tříkolce jako já, procpe se skoro všude a ta hrůza se ho vlastně netýká. Opak je pravdou, město není průjezdné ani cyklistům.  V loňském roce mi zbyla jediná trasa do města, neboť Chodská v rekonstrukci, Lidická zavřená, Staňková zavřená, na ulici Křižíkova samý výkop, zbyla jen Purkyňova a navazující Jana Babáka.  

A tak jsem se dnes podivala na zoubek Chodské. Ve 14 hodin bylo na staveništi celkem 7 pracovníků a ani jeden nepracoval. U křižovatky s Dobrovského byli tři. Jeden telefonoval, druhý koukal do díry, třetí z bagru tamtéž. O kus dál byli pracanti čtyři. A překvapivě koukali do díry taky a tentokrát všichni. 

A tak si říkám, fakt si to necháme líbit? Přece není možné, aby byl stále takový rozdíl mezi prací na veřejných zakázkách a zakázkách soukromých? Když jen mrknu na Vlněnu, kde se k nelibosti našich nájemců pracuje i v noci a přes den je to fičák, tak mě jímá zlost. A podobných příkladů bychom společně jistě našli spoustu.

A prý má být ještě hůř, zavře se silnic mnohem víc. Proč? Nebylo by náhodou lepší nasměrovat kapacity na několik komunikací, ty rychle dokončit a pak zahájit práce na dalších? Vím, bylo, ale..! A pak bychom jistě ztratili dojem, že celé Brno je rozkopané každý rok. 

Co s tím? Brněnské komunikace, ŘSD, Magistrát města Brna, BVK a další? Dokážete situaci konečně změnit? Bojím se říct, že negativní odpověď znám.

Názory k článku

Bohužel - smutná pravda...

Hana Kučerová

Napište svůj názor

(nebude zveřejněný)

 

Zpět na přehled článků