Vida

27. 1. 2015 Autor Ivana Tošovská Kategories Kultura a sport

Vida, zábavní vědecký park pro celou rodinu

Pod stromečkem jsem našla vstupenky do Vida. Vida? Co to je? Úplně mi unikla jakákoliv zmínka o něm. A protože by byla škoda, kdyby to stejné potkalo vás, pár slov o něm.

Vida najdete na veletrhu v bývalém pavilónu D, myslím. Naproti Voroněže. Na kapacitu malého parkoviště v době veletrhu nespoléhejte, jinak by neměl být zásadní problém. Otevřeno je 7 dnů v týdnu od 10 do 18 hodin. Času si udělejte dostatek, nejlépe asi ve všední den po obědě. Dopoledne jsou tam školy a o víkendech davy. Nenajdete tam žádné valné občerstvení, ale můžete si zaskočit na jídlo jinam, vstupenka platí pro více vstupů týž den.

Vida je rozdělena do několika částí: Planeta, Civilizace, Člověk, Mikrosvět, labodílny a další. Můžete zkoušet vytvářet mořské vlny, zjistit, kolik CO2 vyprodukuje automobil, z jaké vzdálenosti k nám putují potraviny, kam patří močový měchýř, jak funguje zdymadlo a .....

Čekají na vás různé hlavolamy, aktivity, zábava. Věřte, že nebudete litovat. Vše je pro malé, velké i největší, nudit by se neměl nikdo, kdo je zvídavý a chce si hrát.

 

 

Názory k článku

Zatím žádné názory.

Napište svůj názor

(nebude zveřejněný)

 

Zpět na přehled článků