Prodej funkcionalistické vily v Brně v Masarykově čtvrti

Prodej Rodinné domy, RD na klíč Brno - město, Masarykova čtvrť

Prodej samostatně stojící vily v Brně ve vyhledávané lokalitě, celková plocha pozemku 537m2.

Máte o nemovitost zájem?

Tisknout / PDF   Číslo zakázky 15409

Vila je umístěna v naprosto klidné a vyhledávané lokalitě v Brně v blízkosti Wilsonova lesa a Kraví Hory s překrásným výhledem do údolí řeky Svratky a přilehlou krajinu.

Stavba je samostaně stojící čtyřpodlažní rodinný dům, výrazná funkcionalistická stavba brutalistické formy představované lapidární kubickou hmotou, která je ve vrchní části ukončena vyříznutou střešní terasou. Dominantím prvkem strohé fasády je prosklená lodžie ve druhé podlaží, která spolu s podnoží vytváří prvek tvaru T. Okna jsou pravoúhlá, na terase nad prosklenou lodžií osově symetrická, jinde nepravidelně rozmístěná.

Objekt byl postaven v roce 1928, není však památkově chráněn s vyjímkou průčelí domu, které je zapsané do státního seznamu kulturních památek  Informace o architektovi se u majitele nedochovala, stavitelem však byl pan Hrdina.  Dům byl v době své existence částečně rekonstruován, zvláště byt v 1.NP a 3.NP, provedli se i některé práce na společných částech domu, např. fasáda dvou stěn, výměna některých oken, oprava teras a pod.

Dům má tři plnohodnotná nadzemní podlaží a jednu mítnost v úrovni 4.NP s velice prostornou terasou. Dům není podsklepen, technické místnosti se nacházejí v 1.NP. Pro parkování je určena garáž, která je zapuštěna do pozemku u přilehlého veřejného chodníku a komunikace.

Pozemek je rozdělen na tři pozemkové parcely, zastavěná plocha domem 137m2, zastavěná plocha garáží 15m2, zahrada 385m2, přičemž její největší část je za domem, menší části pak mezi domem a ulicí a sousedními pozemky. Obvod pozemku je z velké části osázen zelení, aby bylo zajištěno klidné užívání.

 

 

PRODÁNO
Druh nemovitosti RD na klíč
Lokalita Brno - město, Masarykova čtvrť Zobrazit na mapě

Nabídku vyřizoval makléř

Ivana Tošovská

Ing. Ivana Tošovská

tosovska@fiedlerreality.cz

+420 604 215 282

Mohlo by vás také zaujmout