Tržnice na Zelném trhu

29. 7. 2017 Autor Ivana Tošovská Kategories Brno a okolí

Velké zklamání ze znovuotevřené tržnice

S velkou pompou byla dne 17.7.2017 otevřená Tržnice na Zelném trhu. Dům potravin, jak se původně stavba jmenovala, si skutečně rekonstrukci a obnovu své funkce zasloužil. Těšila jsem se na vydařené dílo plné kvalitních potravin, jak sliboval skoro každý politik v Brně.

Otevření jsem nestihla. Do tržnice jsem se vydala 14 dnů po otevření a jediný výraz, který mě napadá, bylo neuvěřitelné zklamání.

Schody nejely, dobře, výtahy ano, ale v jakém stavu jsou pár dnů po otevření? Alarm se spustil a ohlušoval jen pár minut po mém příchodu. Řešili, vypnuli. A pak jsem se rozhlédla. Ve 2.NP několik vydařených stánků, stánek s ovocem a zeleninou nic moc, některá místa prázdná. Ve 3.NP bylo prázdných míst bezpočet, ta funkční se musí bát svého osamění. Pokud přijmete v některém z podlaží nabídku jídla či pití a následně potřebujete na WC, tak musíte někam dolů, zní upozornění.

Kvalita provedení rekonstrukce je děsná. Rozumím snaze zachovat původní terasové podlahy, ale tehdy, když nejsou poškozené jako právě zde. Však vidíte na fotografiích. Způsob provedení omítek snad ten, kdo je realizoval, studoval na webu nebo na videu a bylo to jeho první setkání s maltou. Hrůza. Zatékání je odrazem provedení střešního pláště. Ostatně když se dostanete na vybájenou vyhlídkovou terasu, ono totiž ani není jisté, zda je otevřená, z provedení zábradlí musíte oněmět dříve, než z překrásné vyhlídky na radniční věž a Petrov, což jsou mimo zelené střechy jediná pozitiva, která jsem dnes shledala. Nedokončená část 4.NP už mě ani nedorazila, čekala jsem cokoliv.

Škoda, dobré jméno se buduje od počátku a těch, kteří se pár lidem, kteří tam přijdou, snaží nabídnout kvalitu, tak těch je mi fakt líto.

Nerozumím naprosto amatérskému otevření nefunkčního objektu, nerozumím způsobu jeho provedení. Bohužel. Třeba se mýlím, třeba si své zákazníky časem najde, ale to pak budeme svědky skutečného zázraku.

Pokud chcete oslavnou ódu, pak zde

http://www.brno-stred.cz/trznice-brno

 

 

Názory k článku

Velmi jsem se těšila, až bude tržnice otevřená, v radostném očekávání jsem popocházela kolem... Lákala jsem všechny známé, ať zavítají na chloubu našeho Zelného rynku. Podle fotek však vidím jen děs a hrůzu a známým se budu muset omluvit a já asi chuť k návštěvě taky nebudu mít.... Je škoda, že rekonstrukce je nevydařená a prodejcům tak nevzniklo dlouho očekávané prostředí v centru města, ve kterém nabízí své kvalitní zboží.

Hana Kučerová
Hana Kučerová

Napište svůj názor

(nebude zveřejněný)

 

Zpět na přehled článků